Mohammad Aslam Rana

"Jeg er veldig fornøyd med LIN norskkurs. Jeg har lært mye og har blitt bedre i norsk. Læreren var veldig flink. Tidligere har jeg prøvd å bestå norskprøve 2 ganger men uten suksess. Etter LIN norskkurs jeg klarte det!"

Eirini Fouriki

"Norskkurset gjennom LIN var en unik mulighet både til å bli bedre på norsk og til å lære mer om det norske samfunnet. Denne kombinasjonen hjalp meg til å bli kjent med situasjoner som arbeidsrettigheter, det norske utdanningssystemet, men også psykisk og fysisk helse. Jeg møtte blant annet nye venner som vi hadde hyggelige samtaler med på norsk, om saker som angår oss alle. Både læreren og alle medlemmene i LIN hjalp meg til å tro på meg selv og på norskkunnskapene mine. Kurset mitt ga grunnleggende verdier både kognitive og sosiale. Takk skal du ha LIN."

Morteza Notash

"Mentorprogrammet ble gjennomført basert på mine behov og ikke en streng struktur som var bestemt på forhånd. Programmet var også fleksibelt, for eksempel så ble tidspunkt på fellesmøtene tilpasset vår mulighet til å kunne delta."

Samiya

"Ved å delta på mentorprogrammet til LIN så har jeg fått et større overblikk over arbeidsmiljøloven og viktigheten av nettverksbygging."

Daniela Krsteska

"Med LIN lærer man språket, og det viktigste er at man lærer alt for å få en enklere hverdag i det norske samfunnet og det man trenger etter å ha flyttet til Norge. Det er en glede og fornøyelse å være en del av Brobygger-team. I en trivelig atmosfære med verdens snilleste prosjektledere får du retningen til alle veiene, og det åpner dørene til norske institusjoner og hjelpetilbud. Som en Brobygger har jeg fått kunnskap og støtte med riktige og nyttige informasjon til meg selv, og til å spre dem videre for de som trenger det. Jeg er veldig takknemlig for LIN!"

Sadia Ashraf

"Jeg synes LIN-organisasjonen virkelig jobber for inkludering og interaksjon. Jeg er deltaker i brobygger-kurs. Kurset hjelper meg mye å bygge nettverket, og jeg får enorm kunnskap fra fagpersoner, og deres erfaring og eksempler hjelper meg å motivere og integrere meg i samfunnet. Damer som jobber i LIN-organisasjonen er vennlige og motiverte. De er alltid klare til å hjelpe andre. LIN styrer sine aktiviteter på den beste måten i koronatiden. Håper jeg får muligheten til å delta på andre kurs som norskkurs fordi språk og kompetanse er viktige elementer for å bli integrert og inkludert i det norske samfunnet."

 Qudsia Sultana

"LIN bygget en bro for meg inn i samfunnet da jeg først kom til Norge. Jeg kjente ingen, og jeg hadde ingen å snakke med. Da jeg deltok på mentorkurset ble jeg kjent med min mentor og hans kone som har vært viktige støttespillere for meg mens jeg søkte arbeid. Jeg ble bedre i norsk og jeg deltok som frivillig. Videre deltok jeg på Brobyggerkurs hvor jeg lærte mye om det norske samfunnet. Senere ble jeg tipset av LIN om en ledig stilling, og gjennom min mentor hadde jeg en god referanse. Jobben ble til slutt min. Uten LIN hadde jeg ikke fått jobb eller styrket mine norskferdigheter. LIN er et lys for meg, og jeg håper det vil være for andre."

Malak Ghabash

"Min erfaring på LIN var en reel mulighet til å integrere meg i det norske samfunnet. Jeg har hatt stor nytte av brobyggerkurset. Jeg er også veldig heldig å kjenne personalet på LIN.De er veldig snille, og jobber med kjærlighet og medmenneskelighet. Jeg setter pris på min erfaring med LIN, og er takknemlig for all informasjon jeg har lært."

Rania Mahtaj

"LIN var den beste sjansen jeg noensinne har hatt. Den muligheten hjalp meg med å få  norske venninner. Jeg utfordret frykten min med norske språket. Jeg har startet å forbedre meg og har fått selvtillit når jeg snakker foran mennesker. På brobyggerkurs deltok jeg på flere seminarer hvor jeg lærte nye om samfunnet, smittevern, arbeidsrett, økonomi, etc. LIN er de beste i Norge. De hjalp oss å bli inkludert i samfunnet med oppsøkende arbeid og jeg var kjempe glad fordi det var min første jobb i Norge. LIN jobber hardt for å tilfredstille alle. Jeg er veldig heldig for å være sammen med dere. Jeg føler at vi har blitt som familie sammen deltakere og frivilligere. Tusen hjertelig takk LIN!"

Deltaker på arbeidstreningskurset "Munnbind med mening"

"LIN har latt meg møte flere mennesker og nesten gitt nytt liv av å starte her. En egen liten inntekt i form av honorar har gitt en mestringsfølelse. Når jeg tenker på hvor mange munnbind jeg har sydd og hvor mange som jeg har hjulpet er jeg stolt. Å være hjemme har ikke motivert meg til å mestre noe, men nå føler jeg at jeg klarer meg selv bedre."

Akaliya Mathiyseelan

"LIN har hjulpet meg å bli selvstendig. LIN hjalp meg til å tro at kvinner klarer å mestre. Før våget jeg ikke å gå alene til butikken engang, men etter tiden på LIN tør jeg å prøve det meste alene. Dere har lært meg mer om hvilke rettigheter jeg skal benytte meg av. Jeg har fått meg gode venner som jeg stoler på. Jeg har også vært veldig lykkelig over å være en del av LIN, når jeg må være hjemme er jeg lei meg. Her har jeg møtt flere i samme livssituasjon og det har fått meg til å tenke over at jeg ikke er alene. Det er en styrke å se at flere er i samme båt som meg og vi hjelper hverandre."

Aruna Jaganathan

"Jeg var redd i starten, og var usikker på om jeg skulle klare å gjøre en god jobb. Jeg har fått økt selvtillit her, folk liker meg og jeg tør å være åpen. Hos LIN har jeg fått meg mine venner, som ikke er vennene til mannen min, men mine egne. Jeg har et større nettverk via LIN. Jeg visste ikke hvilke egenskaper hos meg som var gode og dårlige, men her har positive sider blitt tydelige og jeg forstår hva mine svakheter er."

Jamila Zia

"LIN har et variert tilbud som dekker de nødvendige behovene som oppstår når man er i Norge. Jeg syntes det er svært informativt og lærerikt samtidig som man har rom for spørsmål og diskusjon. Man blir møtt med trygghet og varme som gjør det ekstra spesielt i disse korona-tider."

Øzlem Akdas

"Jeg er veldig takknemlig at jeg fikk mulighet til å være en deltaker på Brobyggerkurs på LIN fordi jeg har lært kjennskap til det norske samfunnet, informasjon om offentlige institusjoner, norskarbeidsliv, rettigheter, formidling og nettverk. Uten LIN hadde jeg ikke kunnet spre kunnskap videre i mine nettverk og skape påvirkning. Til tross for at vi hadde digitale foredrag, styret LIN sine aktiviteter på den beste måten i koronatiden. Tusen hjertelig takk til alle imøtekommende og hyggelige ansatte på LIN."

 Bijaya Kumari Devi 

"LIN er en organisasjon som hjelper mennesker inn på arbeidsmarkedet, og gir opplæring til de som ikke har jobb. De hjelper også minoritetskvinner som trenger annen hjelp.Gjennom LIN deltok jeg på Brobygger-kurs hvor jeg lærte veldig mye nyttig, og jeg drev oppsøkende arbeid. Jeg lærte mye om hvordan man hjelper andre, bygger gode relasjoner og samarbeider i team. Jeg har deltatt på foredrag og fått nye kunnskaper. Det var veldig hyggelige å møte andre. Jeg er veldig takknemlig for LIN."

Balbir Kaur

"Det har betydd mye for meg å delta på kurs og oppsøkende arbeid gjennom LIN. Her har jeg lært om smittevern, økonomi, arbeid og hvordan hjelpe andre under pandemien. Jeg har blitt kjent med mange nye mennesker, og de ansatte er veldig hyggelige og behjelpelige. Jeg ser fram til å delta på LIN i fremtiden."

Eunesse Manalo​

"Tilbudene til LIN er meget motiverende og lærerike. Det som jeg liker best er fellesskap, særlig med de som driver tilbudene. De er lidenskapelige, hyggelige og omsorgsfulle, og jeg føler meg sett og lyttet på. Jeg er takknemlig for at jeg har fått muligheten å være med på brobyggerkurs, og å være en del av et godt nettverk."

Giedre Staseviciene

"LIN er en god hjelp for nykommere som ennå ikke har familie eller venner her i Norge. LIN kan hjelpe deg med å lære språk, oppnå jobbferdigheter eller finne likesinnede. Det er som en familie der du alltid kan søke råd eller hjelp."

Tim-Dominik Liebenhoff

"Jeg er så takknemlig til å få sjansen av å være en del av LIN’s Mentorprogram 2019. Jeg søkte på over 200 jobber- uten å bli innkalt på et intervju- jeg var klar til å pakke sekken min og forlate Norge. Jeg har mastergrad i Freds- og Utviklings-studier og flere år erfaring i Mediebransjen, men ingen ville ha meg som ansatt. Så kom LIN og min mentor Richard i mitt liv. Takk til mentorprogram, jeg fikk stor motivasjon for å overvinne hindringene som vi utlendinger møter i Norge. Nå jobber jeg i Greenpeace og er også valgt inn i styret i Norges Fredslag, så jeg kan bevise min verdi til det norske samfunnet. Igjen, jeg er så takknemlig for LIN og min mentor."

Dejana

"Jeg startet på LIN fordi jeg ville bli bedre på norsk språk. Det var best ide til meg. Jeg har bare pene ordene til LIN. Mange snille og hyggelige lærere jobber her, og snakker om masse forskjellige ting. Jeg er veldig fornøyd med kurset, og jeg vil anbefale kurset til alle personer som trenger hjelp med språk, LIN er best til dere. Jeg håper at jeg består B1 og får en jobb. Tusen takk LIN for alt, og lykke til i framtiden!"

Nertila

"Jeg er ny i Norge, og alle som jobber på LIN ønsket meg velkommen. De hjalp meg å lære og snakke norsk språk. LIN har veldig flinke lærere. De organiserer seminarer og tur på forskjellig museum så vi har lært mye om samfunnet, arbeidsliv, helse og mange andre ting."

Kalpana

"LIN er et slikt språkinstitutt for norskkurs der vi kan få kvalitetsopplæring gratis. Jeg har fått mange gode venner med forskjellige nasjonalitet. Jeg lærte å lese, skrive og også snakke på norsk. Vi hadde en del leseøvelser, skriveoppgaver og språkkafè for å snakke og lytte øvelser. Lærerne er nyttige, høflige og ydmyke. Jeg er sikker på at å lære mer norsk er en viktig faktor for å få jobb."

Jolanta

"Jeg er veldig fornøyd at jeg valgte å gå på norskkurs i LIN. Alle som jobber der er veldig flinke og hyggelige folk. Jeg likte alt sammen. både norsktimene, seminarer, turer, diskusjoner og andre tiltak. Jeg lærte mye bedre å snakke og å forstå norsk. Dette hjelper meg å snakke med kunder og andre nordmenn. Nå fant jeg også en ny jobb som krever norskkunnskaper og jeg fikk denne jobben. Jeg er veldig glad! Tusen takk, LIN!"

Christina

"Jeg ble oppmerksom på LIN gjennom min Ambasade.  Gjennom LIN ble jeg ganske rask bra på norsk. Som igjen gjorde at jeg fant meg en bra jobb. I tillegg fikk jeg flere gode venner gjennom kurset. Jeg kan virkelig anbefale LIN norskkurset."

Andrea

"Å delta i LIN har hjulpet meg til å ha mer kunnskap om norsk kultur. Ulike aktiviteter tillatt meg å forbedre og fremme språket mens jeg kjenner mange mennesker fra andre kulturer. Det har vært en fantastisk opplevelse. LIN hjalp meg på vei til praksisplass og jeg ble flinkere på norsk!"

Vaso

"Jeg startet med kurs på LIN fordi jeg trodde at det skulle hjelpe meg med å snakke bedre norsk. Det var sånn. Jeg lærte mer norsk og kommuniserte med andre mennesker der. Også fant jeg ut mye om norsk kultur gjennom ulike aktiviteter som vi gjorde på LIN. I tillegg til norsk læring ble jeg kjent med forskjellige mennesker og nå har jeg mange venner. I løpet av kurset var alt perfekt. Både med lærerne og elevene. Jeg hadde to fantastiske lærere. Hvis noen spør meg "Tilbyr LIN et godt norskkurs?" Selvsagt skal jeg svare "Ja, jeg anbefaler dette til alle!"

Ayman

"Jeg er fornøyd med norskkurs i LIN. De som jobber der er flinke og dyktige. Jeg har sjanse til å høre og snakke norsk da jeg forbedre mitt norsk språk og øke min sjanser til å få jobb."

Raz

"Jeg startet på kurs i LIN fordi her er det gratis, og alt er gratis i LIN. Jeg er veldig fornøyd med kurset, og jeg fikk mange venner. Alt er bra her i kurset, og jeg synes LIN er best i Norge. Lærerne er helt fantastiske. Foreløpig har jeg ikke fått jobb enda."

Swati

Å delta på Brobyggerkurset var en lærerik og spennende opplevelse for meg. Jeg lærte mye om jobbsøking, mine rettigheter og det viktigste å vite om det norske systemet og samfunnet. Nå kan jeg hjelpe andre ved å dele denne informasjonen - spesielt de som er nye i Norge.

Smita

The LIN bridge builder course is an exceptional resource for individuals who are new to Norway. I recently completed the course, and I can confidently say that it was an incredible experience. Through the course, I gained a deeper understanding of Norwegian society and had the wonderful opportunity to make new friends. The highlight for me was receiving the diploma and being recognized as a 'Bridge Builder,' which has empowered both me and other participants to share our knowledge and contribute to the community through volunteering. This has not only helped us establish connections but also made us feel more integrated into our new environment.

Sandeep

Brobyggerkurset var veldig lærerikt for meg, og jeg har lært nyttig kunnskap som veileder meg i arbeidslivet og i samfunnslivet.

Atika

Brobyggerkurset har vært veldig nyttig. Man lærer mye om ulike temaer knyttet til hverdagen i Norge. Det har hjulpet meg til å spre informasjon til nære venner.

Vil du få historier og nyheter fra LIN?