Seminaret ble streamet digitalt fra Furuset Bibliotek og aktivitetshus. Se opptak her. 

Først fikk publikum en klar og tydelig gjennomgang av det norske valgsystemet og hvordan man stemmer. Innlegget ble presentert av Janne Nyhus, politisk rådgiver i Frivillighet Norge. Vi lærte også om viktigheten av å engasjere seg i politiske spørsmål, enten det er gjennom et parti, frivilligheten, eller i prat med naboen. 

Deretter deltok representanter fra fem av de største partiene i panelsamtale:

  • Mathilde Tybring-Gjedde, Høyre, stortingsrepresentant for Oslo 
  • Nadine Al-Mustafa, Senterpartiet, 4. kandidat i stortingsvalget for Grünerløkka 
  • Kamzy Gunaratnam, Arbeiderpartiet, stortingskandidat, varaordfører i Oslo
  • Marian Hussein, SV, 2. kandidat i stortingsvalget for Oslo
  • Solveig Schytz, Venstre, Stortingsrepresentant for Viken

Seminaret førte med seg mye engasjement blant publikum. Blant annet fikk LIN tilsendt flere spørsmål fra elever ved Rosenhof vokensopplæring, som også er samarbeidspartner med LIN. Elevene startet med undervisning i demokrati dagen før, og seminaret ble derfor en pangstart på innføring i norsk politikk.

Panelsamtalen ble saklig, informativ og nyansert. Blant annet diskuterte panelet hvordan behandling av oppholdstillatelser kan effektiviseres, hvordan forhindre rasisme og diskriminering på arbeidsplassen, og hvordan man kan engasjere seg i politikk som ny i landet. Mange synes nemlig det kan være vanskelig å engasjere seg politisk. 

Tusen takk til Janne, panelet og alle som så på! Og ikke minst til alle som sendte inn gode spørsmål. Vi håper det nå er litt lettere å navigere seg i det politiske landskapet.

Under seminaret hjalp brobyggere til. Deltakere på arbeidstreningskurset lagde også handlenett med spesialbroderier til innledere. Foto: Jo Ann De Castro

Vil du få historier og nyheter fra LIN?