PRESSEMELDINGER

Grøntmarked

Furusets første miljøfestival

25.08.18 kl. 13:00-17:00

LIN (Likestilling, Inkludering og Nettverk) har et grønt fokus i år, og ønsker å bevisstgjøre befolkningen i Groruddalen på å ta miljøvennlige valg i hverdagen.

- Etter snart 10 år i Groruddalen og utallige møter med lokalbefolkningen, har vi kjent på behovet om et arrangement med miljøfokus. Vi holder til et område som er beriket med svært mange kulturer. Ikke alle er like bevisst på miljøet, og det er viktig å informere minoritetsbefolkningen om alt fra kildesortering til plastbruk, sier daglig leder Rabia Musavi

Etter hendelsen med den syke sotra-hvalen har også LIN kuttet i plastbruk. LIN arrangerte strikketreff og språkkafe, der deltakerne ble oppfordret til å strikke egne kjøkkenkluter.

- Vi har strikket kjøkkenkluter i bomullsgarn for å sette fokus på plastforurensning. Mange tenker ikke over at den mikrofiberkluten de bruker på kjøkkenet faktisk er laget av plast, og at de bidrar til utslipp av mikroplast hver gang de vasker disse. Prosjektleder på LIN, Anne Christine Næss.

 

Festivalen byr på alt fra sy-verksted, gjenbruksstand, sykkelverksted til el-fiks. Det vil også være mulighet til å kjøpe tøyposer.

- Man bruker mye penger for å kjøpe nye ting som er belastning både på økonomien og miljøet. Stadig færre folk vedlikeholder og reparerer, men tyr heller til enklere løsninger – kjøpe nytt. Stadig flere varer blir omgjort fra varige forbruksvarer til konsumvarer. Det er viktig for oss som forbrukere å bli bevisst på eget forbruk, og får en forståelse for at nye varer sliter på miljøet, sier initiativtaker Ayesha Asad.

Festivalen er et samarbeid mellom LIN, lokale organisasjoner, Rema 1000, Furuset bibliotek og aktivitetshus og Bydel Alna. Biblioteket stilte til utlån av telt, bord og teknisk utstyr.

I forkant av festivalen var flere av LINs kursdeltakere med på å dyrke frem en spiselig hage på Furuset. Dette var for å engasjere barn, unge og lokalbefolkningen om å dyrke egne grønnsaker.

 

- Dersom man er med i dyrkeprosessen, setter man mer pris på det som blir dyrket også, sier Asad.

Grøntmarked går av stabelen på lørdag 25.08.18 kl. 13:00-17:00 på Furuset. På festivalen vil det også være mange aktiviteter for barna som hoppeslott, eplepress, ansiktsmaling og kreativt verksted.

Kontaktperson:

Rabia Musavi, LIN – Likestilling, Inkludering og Nettverk 92225452/ post@linorg.no

Ayesha Asad, LIN – Likestilling, Inkludering og Nettverk 45818723 / ayesha@linorg.no

Om LIN:

LIN er en ressursorganisasjon for personer med innvandrerbakgrunn i Norge. Det overordnede målet til LIN er å bidra til bedre levekår blant innvandrerbefolkningen, å jobbe mot sosial ekskludering og fattigdom, og å legge til rette for at våre brukere kan bli selvstendige borgere i det norske samfunnet.

LIN (tidligere Alna kvinnegruppe) ble opprettet som et nettverk for innvandrerkvinner i bydel Alna i 2009

Kontakt oss:

21646463

post@linorg.no

Besøk oss:​

Møllergata 37, 0179 Oslo

© Copyright LIN - Likestilling, Inkludering og Nettverk 2020