Korona-hjelp

Mange av oss er berørt av koronaviruset. Koronaviruset er et helt nytt virus. Ulike land har håndtert viruset ulikt. Det betyr at rådene som kommer fra myndighetene i Polen, Pakistan eller Kina ikke er gjeldene i Norge. Fordi viruset er nytt får vi ny informasjon fra myndighetene hver eneste dag. Det er viktig at informasjonen dere får er riktig, oppdatert og at de kommer fra norske myndigheter. 

LIN tilbyr kompetent bistand til deg som ønsker veiledning og råd. Koronaviruset har gjort oss ekstra sårbare. Det kan være spesielt vanskelig for mange med minoritetsbakgrunn å forstå informasjon, tiltak og anbefalinger relatert til koronaviruset.

Vår korona-hjelpetelefon er åpen hverdager fra kl. 10 til 15. Ring 21 64 64 63. Vi har variert bakgrunn og erfaring, og tilbyr vår kompetanse og hjelp til deg!

I tillegg til smitteråd kan du få: 

 

  • Gratis juridisk hjelp gjennom samarbeid med InSolidum advokatfirma. 

  • Gratis samtaleterapi med psykologfaglig rådgiver Viktoriia Vlasenko. 

  • Gratis karriereveiledning med Jobb X.

  • Gode tilbud om kjøp av spesialsydde munnbind, også tilpasset til deg som bruker hodeplagg, gjennom LINs arbeidstreningskurs "Munnbind med mening". Munnbind kan også bestilles her: https://www.linorg.no/bestilling

Du kan også sende en e-post til agnethe@linorg.no.

Under finner du informasjon om koronaviruset (covid-19) på noen utvalgte språk. Informasjonen er utarbeidet av Folkehelseinstituttet og LINs egne brobyggere.

 

Tiltaket har blitt støttet med midler fra IMDi.

Vi har taushetsplikt, og du kan ringe oss anonymt. 

Fransk

 
Comment bien utiliser son masque? Hvordan bruke munnbind riktig?

Rania er Brobygger hos LIN høsten 2020. Sammen med andre brobyggere sprer hun råd om smittevern. Her forteller hun hvordan munnbind skal brukes riktig. Munnbindet på videoen er laget av LIN-deltakere på arbeidstreningskurset "Munnbind med mening".

Skjermbilde 2021-01-12 kl. 16.13.01.png

Norsk

 
Skjermbilde 2021-02-18 kl. 14.28.35.png